"Enter"a basıp içeriğe geçin

Hangisi Doğru İddia mı? İddaa mı?

Hangisi Doğru İddia mı? İddaa mı?

Resmi bir kuruluş olan Spor Toto teşkilatı, yerli veya yabancı liglerdeki müsabakaları takip ederek oyuncusuna para kazandıran bir tahmin oyunudur. Ülkemizde geçmişi o kadar da maziye dayanmamaktadır. Maç sonucunu 3 tahminde oyuncusuna sunmaktadır. Oldukça ilgi gören ve her hafta oynanan değişik seçenekler sunan bir sistemdir. Gol sayısı, korner sayısı, kart sayısı olarak da oyuncusunun ilgisini çokça çekmektedir.  İddaa şu ana kadar 163 ülkenin çeşitli spor müsabakalarını Türk oyuncularına sunan bir sistemi oldukça geliştirmiştir. Türk insanın zevkine ve keyfine göre Avrupa maçlarının; UEFA, şampiyonlar ligi maçlarına oldukça yoğunluk göstermektedir.  Hızlı kupon sorgulama sistemi ile Spor Toto teşkilatının en çok tercih edilen şans oyunudur. 

iddaa dogru yazimi
iddaa dogru yazimi

Türkiye’de 2004’ten beridir oynanan ve çok ilgi gören, oldukça gelişen altyapıysa oyuncusuna oldukça kaliteli bir hizmeti sunar. Hiçbir geliri olmayan kulüplerin gelir kaynağı olmuştur. Bir dönem kapanma riskinin olduğunu bilinmektedir. Fakat müsabakalarının oldukça farklı bitmesi ve daha çok kullanıcıya ulaşan sisten kar etmeye ve bu kardan ülke spor kulüplerine fayda sağlamaya başlamıştır. Yaklaşık olarak 60000 kişinin geçimini sağladığı ve resmi rakamlara göre 4000 civarında bayisiyle ülke çapında gelişimini sürdüren iddaa, hem oynayanların hem de Türkçe’nin yeni bir kelime türetmesi neticesinde birçok kez yazılımında hataya düşülmüştür. Birinci ağızdan olan devlet kurumu TDK bu sözcük ile ilgisi telaffuzu ve doğru yazınımı açıklamıştır.

İddaa Doğru Yazılış Biçimi

Kimi zaman iddia, kimi zaman iddaa, kimi zaman ise idia olan Spor Toto teşkilatı tahmin oyununun doğru yazımı hakkında en doğru cevap TDK aittir. Son açıklamasında şu kanıya varılmıştır. Birleşik mi, ayrı mı gibi iddialara da son noktayı koymuştur. Doğru yazılımı ise: iddia. Şans oyunlarında böyle sektörün oluşmasında dikkat çekici bir isim seçilmesi üretenler ve oynatanlar için ilgi çekicidir. Fakat yıllardır Türkçe’nin dil yapısına aykırı bir hal aldığı gerçekliği de gün yüzü gibi ortadadır. Tahminlerin doğru yapılması sonucunda kazanç sağlayan bu sistem isminin bile nasıl yazıldığını veya nasıl telaffuz edildiği hakkında bile bülten açsa birçok kişi gene kaybedecek düzeydedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir